Author: caudate nucleus
•8:10 AM
bismillah walhmadulillah.


Oktober menjengah. rasa macam baru je lagi jumpa september. WAlaupun sebenanrnya jauh dlm sudut hatI mengharapkn masa cepat berlalu..sebab tak suka duduk paediatric. environment yg sgt terkongkong. salah sikit habeslaahh semuanya scary...serba serbi is medicoloegal. Naseb laa kanak-kanak semua comel..sangat innocent. cuteness overload..kalau tak ada juga yg stress tak mau pi keja.

setahun dalam kerjaya houseman ni. walaupun selalu ja rasa nk quit espc bila kena bagi explaination letter..bila buat discharge summary yg xhabes2 dlm 3-4 jam..but after day by day im still here..keep moving on my track. Semuanyaa daripada Allah. paediatric is my 4th. lewat sket dpd kawan2 yg lain but it's ok. tak bersedia pun lagi nk jadi medical officer tapi semua org pun akn anggap senior poster dh boleh jadi junior m.o.

tahun ni juga banyak buat decision dlm hidup..indicator bahawa diri semakin dewasa walaupun duk rasa muda lg. tinggal dengan mak ayah pulak tu banyak benda tak perlu fikir hatta nk service kereta pun abah yg tolong buatkan. huhu. hakikatnya itu adalah nikmat terindah sebab tak semua org rasa nikmat ada ibu dn ayah. Tak boleh bayang nanti kalau dah kawen mcm mana la eh..garu kepala jap. :p

berbalik kepada decision..banyak sangat yg saya putuskan dengan hati yang berat. satu demi satu. disebabkan ummi dn abah adalah aset terbesar saya maka setiap keputusan saya akan ada penilaian terhadap mereka walaupun keputusan itu berat meruntunkan jiwa dn membuatkan saya fikir kali kedua. setiap kali akan pujuk hati sendiri..bukankah inI hasil istikharah kenapa perlu sedih kalau sudah diimani bahawa tak kan pernah rugi org yg berisitikharah.

dan tak lama lagi rumah ummi abah ni bakal menerima kehadiran org baru. hurm. bersedialah menerima dn menjawab perta yaan demi pertanyaan. sebulan je lagI. banyak persiapan dah siap..saya je yang x menyumbang apa2 lg. haiyak. >_<

pada saat menulis ini..saya rindu akn dua sahabat. sorg di bumi kelantan...sorg di bumi tanta. banyak rasa yg nk dikongsikan bersama dgn mereka tapi Allah x bagi kesempatan utk berjumpa lagi. doakan Allah beri kesempatan itu dalam pertemuan yg terindah. aminn.

mode: rindu orthopaedic dan kenangan di dalamnyaa. spine team dalam kenangan. rindu dewan bedah. nah satu hadiah utk semua..


give. even you know you can get nothing back.
|
This entry was posted on 8:10 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On November 8, 2014 at 11:59 AM , Zulfahmi Haron said...

macam ada berita baik ja hani..oo senyap2 ya? takpa2. kita tunggu kad

 
On December 12, 2014 at 3:00 PM , caudate nucleus said...

Zul: ada meh kt sini...haha. sj bg suspen. Soriii kebduri kakak ritu kelam kabut sket. Kad xsmpai