Author: caudate nucleus
•9:52 PM
Bismillah walhamdulillah Allahuakhbar~

24 Disember 2012

alhamdulillah..hari yang bermakna. Tak tahu bakpe rasa sedih sangat di pagi harinya..dan Allah beri semangat dan kekuatan melalui sahabat2 secara tak langsung di sore harinya. Penghayatan sirah Nabi Yusuf hari ini sangat bermakna. Memang diri kena ketuk la dengan beberapa peringatan lain dari sahabat2 yang hebat belaka. speechless saya dibuatnyaa. Dan saya diingatkan untuk mengenangkan sahabat yang lebih hebat diuji-dan saya tak mampu nak tolong banyak..itu suatu yang menyakitkan juga. Apa peranan saya sebagai sahabat? monolog yang sentiasa berlegar..moga Allah terus beri kekuatan buat saya dan sahabat2 untuk terus bersatu kerana Dia, bantu membantu antara satu sama lain dan saling mendoakan. ~~

tarikh graduation day ditetapkan pada 24 februari..anjuran fakulti Perubatan,Univ Tanta. Dan Majlis Kecemerlangan pula bakal berlangsung pada 10 Februari 2013 anjuran persatuan Perubatan Cawangan Tanta dengan Kedutaan. Ummi dan abah bakal tiba ke bumi Mesir pada tanggal 1 Februari..dapat la dorang join program 10hb tuu. Serabut  otak juga la kami denganbenda ni, kami adalah pelajar tahun akhir=1st batch pelajar MoU..jadi 1st time nak buat graduation day..moga turn junior2 nanti semua urusan graduasi lebih dipermudahkan~ *ada sorg sahabat cakap..dia tak nak datang masa hari konvo nanti..takut dia nangis sorang2 kat belakang dewan..T_T sedih sgt2 bila dengar!!*


insyaAllah lepas konvo nanti..ummi abah bercadang nak gi umrah sama-sama. dalam seminggu cmtu jek sebab dorg dh nak kena balik Msia 20hb februari. baru perancangan awal. doakan semoga saya dpt jejakkan kaki ke tanah haramain bagi menunaikan umrah dan melewati maqam Rasulullah di madinah. Itu impian saya dalam setahun dua nii. biarlah tak dapat sampai tempat lain..asal dapat pegi sini dlu. mungkin berbaki 2 bulan saja lagi di bumi Kinanah (moga lulus la exam final nii) insyaAllah, cepat pulak rasa masa berjalan..hari tu duk kira-kira dlm 5bulan..skrg dh tinggal 2 bulan jek. 

exam surgery dan tamat. selepas hampir 2 bulan exam untuk surgery sahaja. ada satu perasaan lega. tawakkal la dengan hasilnya. sahabat pesan..kejayaan bukan bergantung kepada sejauh mana usaha kita..tapi adalah hak mutlaq Allah Taala utk dihadiahkan buat kita. bersediakan saya untuk hadapi keputusannya nanti. Moga saya dan sahabat2 dikalangan orang yang redha. Najahkan kami Ya Allah, andai itu yang terbaik buat rusan kami, kehidupan kami, dan agama kami..

generasi pewaris..bangkitlah berjihad di JalanNya~
|
This entry was posted on 9:52 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On February 11, 2013 at 5:45 PM , Srikandi Al-Azwar said...

alhamdulillah...dah nak grad ye ukhti...mabrouk2! Moga pulang nanti dpt berbakti sebagai doktor mukminah solehah...